350γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες μέχρι να γίνει διάφανο, ρίχνουμε το σκόρδο και το πράσο, σοτάρουμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε το καρότο και το σπανάκι και αφήνουμε να μαραθούν και αλατοπιπερώνουμε.
Αν θέλουμε να το φτιάξουμε στην χύτρα ταχύτητας, προσθέτουμε το νερό ανακατεύουμε, πλένουμε το ρύζι και το ρίχνουμε στη μέση. Χωρίς να ανακατέψουμε κλείνουμε την χύτρα και βράζουμε ένα τέταρτο. Όταν ανοίξουμε την χύτρα, ανακατεύουμε ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε να το φτιάξουμε σε ανοιχτή κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό κι όταν πάρει βράση πλένουμε και ρίχνουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε, ενώ δοκιμάζουμε το ρύζι αν έχει βράσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό. Όταν βράση ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου