Το κρεμμύδι το βάζουμε σε όλα τα φαγητά κατσαρόλας, αλλά εξίσου μπορούμε να βάλουμε μαζί του και το καρότο για το Β καροτένιο που κάνει καλό στο δέρμα και τα μάτια μας, και το σκόρδο που κάνει καλό στην πίεση. Αυτή την "Αγία Τριάδα" εδώ θα την βλέπουμε σε όλες τις παρασκευές.

Ρύζι με λαχανικά (παραλλαγή σπανακόρυζου)

Μια μερίδα εστιατορίου (υπολογίζουμε σπανακόρυζο) είναι 220 γρ. κι έχουν 230 θερμίδες.


Υλικά για 4 άτομα 
250γρ. πράσο κομμένο σε φετούλες
350γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
1 μεγάλο καρότο τριμμένο 
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι, άνιθος
1 φλιτζανάκι τού καφέ ρύζι γλασσέ
3 φλιτζανάκια τού καφέ νερό
ελαιόλαδο
φέτα για το σερβίρισμα
χυμό λεμονιού (προαιρετικά) 

Εκτέλεση

Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες μέχρι να γίνει διάφανο, ρίχνουμε το σκόρδο και το πράσο, σοτάρουμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε το καρότο και το σπανάκι και αφήνουμε να μαραθούν και αλατοπιπερώνουμε. 

Αν θέλουμε να το φτιάξουμε στην χύτρα ταχύτητας, προσθέτουμε το νερό ανακατεύουμε, πλένουμε το ρύζι και το ρίχνουμε στη μέση. Χωρίς να ανακατέψουμε κλείνουμε την χύτρα και βράζουμε ένα τέταρτο. Όταν ανοίξουμε την χύτρα, ανακατεύουμε ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

Αν θέλουμε να το φτιάξουμε σε ανοιχτή κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό κι όταν πάρει βράση πλένουμε και ρίχνουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε, ενώ δοκιμάζουμε το ρύζι αν έχει βράσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό. Όταν βράση ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου