Το κρεμμύδι το βάζουμε σε όλα τα φαγητά κατσαρόλας, αλλά εξίσου μπορούμε να βάλουμε μαζί του και το καρότο για το Β καροτένιο που κάνει καλό στο δέρμα και τα μάτια μας, και το σκόρδο που κάνει καλό στην πίεση. Αυτή την "Αγία Τριάδα" εδώ θα την βλέπουμε σε όλες τις παρασκευές.

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ

 

Μια μερίδα εστιατορίου αγκινάρες με αρακά είναι 210 γραμ. κι έχει 380 θερμίδες.

Οι κατεψυγμένες αγκινάρες είναι όλες εισαγωγής. Ελέγχουμε πάντα την ετικέτα.
Υλικά για τρία άτομα: 400γρ. αγκινάρες (περίπου 6 πάτοι αγκινάρες)
250γρ. αρακάς, 1 μεγάλο κρεμμύδι, 4 σκελίδες σκόρδο, 1 μεγάλο καρότο, μισό λεμόνι, 2 κουτ. σούπας άνιθο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.



Ζυγίζουμε τις αγκινάρες και το αρακά και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.


Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο μαζί το σκόρδο και το καρότο.


Προσθέτουμε τον αρακά και τις αγκινάρες κι εξακολουθούμε το σοτάρισμα για να ξεπαγώσουν.


Στύβουμε το μισό λεμόνι και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα, ρίχνουμε τον άνιθο, μισό ποτήρι νερό και ανακατεύουμε.
Βράζουμε στη χύτρα 10-15 λεπτά Σε ανοιχτή κατσαρόλα περίπου μία ώρα σε χαμηλή φωτιά, ελέγχοντας το νερό και δοκιμάζοντας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου