Ένα κομμάτι τούρτα, ή μια πάστα σοκολάτα, είναι 80 γραμμάρια κι έχει 560 θερμίδες.
Υλικά: 4 αυγά, 250γρ. ζάχαρη, 55γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 230γρ. διάφοροι ξηροί καρποί ή μόνο αμύγδαλο, 125γρ. λευκή σοκολάτα, 125γρ. κουβερτούρα, 600γρ. κρέμα γάλακτος, 4 κουταλάκια τού γλυκού ποτό τής αρεσκείας μας, λίγο βούτυρο για το ψήσιμο τής βάσης.
Γίνεται ένας πηχτός χυλός.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αερόθερμο φούρνο για 15 λεπτά.
Σε μπολ σε μπαιν μαρί* βάζουμε την λευκή σοκολάτα και μόλις λιώσει ρίχνουμε τους δυο κρόκους των αυγών και τα 2 κουταλάκια λικέρ κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία κρέμα και να ψηθεί και το αυγό.
Σε άλλο μπολ σε μπαίν μαρί κάνουμε το ίδιο με τη σκούρα σοκολάτα.
Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Από την κρέμα σοκολάτας κρατάμε κατά μέρος την μισή για την επικάλυψη τού γλυκού.
Ξεκολλάμε από τα λαδόχαρτα τις βάσεις και με ένα τσέρκι κι ένα μαχαίρι τις κόβουμε τριγύρω.
Το ψημένο παντεσπάνι είναι ξερό και σκληρό σαν μπισκότο, αλλά με τις κρέμες θα μαλακώσει.
Τα περισσεύματα τα τρίβουμε μέσα στις κρέμες ή τα τρώμε έτσι, έχει γεύση αμυγδαλωτού.
Μέσα στο τσέρκι βάζουμε σε στρώσεις τους δίσκους με το παντεσπάνι και τις κρέμες ενδιάμεσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου