Το κρεμμύδι το βάζουμε σε όλα τα φαγητά κατσαρόλας, αλλά εξίσου μπορούμε να βάλουμε μαζί του και το καρότο για το Β καροτένιο που κάνει καλό στο δέρμα και τα μάτια μας, και το σκόρδο που κάνει καλό στην πίεση. Αυτή την "Αγία Τριάδα" εδώ θα την βλέπουμε σε όλες τις παρασκευές.

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΚΑΙ ΣΚΟΥΡΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

 

Ένα κομμάτι τούρτα, ή μια πάστα σοκολάτα, είναι 80 γραμμάρια κι έχει 560 θερμίδες.

Υλικά: 4 αυγά, 250γρ. ζάχαρη, 55γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 230γρ. διάφοροι ξηροί καρποί ή μόνο αμύγδαλο, 125γρ. λευκή σοκολάτα, 125γρ. κουβερτούρα, 600γρ. κρέμα γάλακτος, 4 κουταλάκια τού γλυκού ποτό τής αρεσκείας μας, λίγο βούτυρο για το ψήσιμο τής βάσης.

Αλέθουμε στο μούλτι τούς ξηρούς καρπούς να γίνουν σχεδόν σαν αλεύρι και διαχωρίζουμε τούς κρόκους των αυγών από τα ασπράδια, διαχωρίζοντας ταυτόχρονα και τους κρόκους σε δυο δοχεία γιατί θα τους βάλουμε στις σοκολάτες.




Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να σφίξει. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.



Γίνεται ένας πηχτός χυλός.







Σε τρεις δίσκους, απλώνουμε λαδόχαρτα και τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο. Μοιράζουμε τον χυλό σε τρία μέρη. Γίνονται τρεις λεπτοί δίσκοι.

Ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αερόθερμο φούρνο για 15 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντυγί, προσέχοντας να μη μας "κόψει". Όταν "κόβει" η σαντηγί διαχωρίζεται το νερό τής κρέμας και το βούτυρο της.

Σε μπολ σε μπαιν μαρί* βάζουμε την λευκή σοκολάτα και μόλις λιώσει ρίχνουμε τους δυο κρόκους των αυγών και τα 2 κουταλάκια λικέρ κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία κρέμα και να ψηθεί και το αυγό.
Σε άλλο μπολ σε μπαίν μαρί κάνουμε το ίδιο με τη σκούρα σοκολάτα.
Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να κρυώσουν. 

Μοιράζουμε την σαντιγί στις δυο σοκολάτες κι ανακατεύουμε καλά αλλά απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Από την κρέμα σοκολάτας κρατάμε κατά μέρος την μισή για την επικάλυψη τού γλυκού.








Ξεκολλάμε από τα λαδόχαρτα τις βάσεις και με ένα τσέρκι κι ένα μαχαίρι τις κόβουμε τριγύρω. 
Το ψημένο παντεσπάνι είναι ξερό και σκληρό σαν μπισκότο, αλλά με τις κρέμες θα μαλακώσει.
Τα περισσεύματα τα τρίβουμε μέσα στις κρέμες ή τα τρώμε έτσι, έχει γεύση αμυγδαλωτού.

Μέσα στο τσέρκι βάζουμε σε στρώσεις τους δίσκους με το παντεσπάνι και τις κρέμες ενδιάμεσα.


Τελευταία βάζουμε παντεσπάνι, το σκεπάζουμε μ' ένα πιάτο να εφαρμόζει καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.





Την επομένη το ξεφορμάρουμε, απλώνουμε την κρέμα που κρατήσαμε και ρίχνουμε από πάνω τριμμένη σοκολάτα.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου