Μια μερίδα χαλβάς είναι 110 γρ. κι έχει 265 θερμίδες
Υλικά: 250 γρ. σιμιγδάλι, 350 γρ. μέλι, 250 γρ. ζάχαρη, 80 γρ. ελαιόλαδο, 90 γρ. αραβοσιτέλαιο
Για το σιρόπι: 450 γρ. νερό, 220 γρ. χυμό πορτοκαλιού, ξύσμα πορτοκαλιού
Επί πλέον: 50 γρ. βρώμη, 30 γρ. λιναρόσπορο.
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι να είναι έτοιμο. Εδώ το βλέπουμε στην κατσαρόλα πάνω αριστερά. Ζυγίζουμε σε άλλη κατσαρόλα τα λάδια και σ' ένα μπολ το σιμιγδάλι να το έχουμε πρόχειρα κοντά μας. Επίσης ζυγίζουμε να έχουμε έτοιμη και τη βρώμη με το λιναρόσπορο.
Ζεσταίνουμε το λάδι. Ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι και το σοτάρουμε. Μπορούμε να το κάνουμε όσο σκούρο θέλουμε σοτάροντας το περισσότερο, αλλά όσο πιο σκούρο τόσο πιο καμένο και πιο βαρύ για το στομάχι.Βράζουμε το σιμιγδάλι μέχρι να πήξει και να κάνει φουσκάλες (όπως έχουμε δει σε ντοκιμαντέρ τη λάβα στο ηφαίστειο). Τότε ρίχνουμε και τη βρώμη με το λιναρόσπορο κι ανακατεύουμε. Μπορούμε να προσθέσουμε αμύγδαλα και σταφίδες.
Αν θέλουμε να το φορμάρουμε, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως, αλείφουμε μια φόρμα με λίγο λάδι, βάζουμε μέσα το μείγμα και το πατάμε μ' ένα κουταλάκι, τοποθετούμε από πάνω ένα δίσκο και το αναποδογυρίζουμε.
Πασπαλίζουμε με κανέλα αν θέλουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου