Το κρεμμύδι το βάζουμε σε όλα τα φαγητά κατσαρόλας, αλλά εξίσου μπορούμε να βάλουμε μαζί του και το καρότο για το Β καροτένιο που κάνει καλό στο δέρμα και τα μάτια μας, και το σκόρδο που κάνει καλό στην πίεση. Αυτή την "Αγία Τριάδα" εδώ θα την βλέπουμε σε όλες τις παρασκευές.

ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΣΠΑΓΓΕΤΙ

 

Μία μερίδα εστιατορίου είναι 180 γρ. και έχει 550 θερμίδες

Το χταπόδι όταν βράσει να μπορεί να καταψυχθεί, οπότε μπορούμε να κρατήσουμε όσο χρειαζόμαστε για το γεύμα μας και το υπόλοιπο να το βάλουμε στη κατάψυξη. Με αυτή την προοπτική, εδώ, εκτός από το χταπόδι που είναι ολόκληρο, όλα τα υλικά είναι για τρία άτομα.
Υλικά για τρία άτομα: 1 χταπόδι 1000-1200 γρ, 1 κεφάλι σκόρδο, 1 καρότο, 1 φύλο δάφνης, 1 ποτήρι τού νερού κρασί, αλάτι, πιπέρι σε κόκκους και μπαχάρι σε κόκκους, ελαιόλαδο, 160 γρ. σπαγγέτι Νο 10.


Καθαρίζουμε το χταπόδι από τα μάτια και το στόμα του και το πλένουμε καλά. Σοτάρουμε το σκόρδο και ρίχνουμε το χταπόδι και το σοτάρουμε κι αυτό σε δυνατή φωτιά όχι πολύ ώρα για να μη καούν τα σκόρδα. Μόλις τα πλοκάμια κοκκινίσουν και μαζευτούν, ρίχνουμε και το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι σε κόκκους, το μπαχάρι, το καρότο καθαρισμένο και το φύλο δάφνης.


Κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε. Σε χύτρα ταχύτητας βράζουμε για 20 λεπτά. Σε ανοιχτή κατσαρόλα, σιγοβράζουμε για 1 και 1/2 ώρα και δοκιμάζουμε αν ψήθηκε. 





Όταν βράσει ανοίγουμε τη κατσαρόλα, βγάζουμε με ένα πιρούνι το χταπόδι και σουρώνουμε σε κατσαρόλα το ζωμό. Βγάζουμε με προσοχή τούς κόκκους των μπαχαρικών και κρατάμε τα σκόρδα μαζί με το χταπόδι, ή τα λιώνουμε στο ζωμό. 
Το βάζουμε στη φωτιά και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα μακαρόνια. Τα βράζουμε 10 λεπτά αν τα θέλουμε al dente, ή 15 λεπτά λίγο πιο μαλακά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου