Το κρεμμύδι το βάζουμε σε όλα τα φαγητά κατσαρόλας, αλλά εξίσου μπορούμε να βάλουμε μαζί του και το καρότο για το Β καροτένιο που κάνει καλό στο δέρμα και τα μάτια μας, και το σκόρδο που κάνει καλό στην πίεση. Αυτή την "Αγία Τριάδα" εδώ θα την βλέπουμε σε όλες τις παρασκευές.

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΛΑΔΕΡΑ

 

Μια μερίδα εστιατορίου φασολάκια λαδερά είναι 260 γρ. κι έχουν 380 θερμίδες.

Τα στρογγυλά κατεψυγμένα φασολάκια δεν είναι τσαουλιά, μοιάζουν περισσότερο με αμπελοφάσουλα (μαυρομάτικα). Τα κατεψυγμένα πλατιά φασολάκια είναι πιο νόστιμα απ' τα στρογγυλά. Ιδανικά είναι τα φρέσκα τσαουλιά.


Υλικά για τρία άτομα
400 γρ. φασολάκια, 1 καρότο, 4 σκελίδες σκόρδο, 1 φλιτζάνι φρέσκια ντομάτα ή ένα κουταλάκι τού γλυκού πελτές διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, λίγα κλωνάρια μαϊντανό.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδα. Κόβουμε το καρότο και το σοτάρουμε επίσης. Ρίχνουμε τα φασολάκια και τα σοτάρουμε κι αυτά.

Προσθέτουμε το αλατοπίπερο, τον μαϊντανό και την ντομάτα κι ανακατεύουμε. 
Στην χύτρα θέλουν 15 λεπτά βράσιμο. Σε ανοιχτή κατσαρόλα χρειάζονται μια ώρα, ελέγχοντας πάντα το νεράκι τους και δοκιμάζοντας.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου