Το κρεμμύδι το βάζουμε σε όλα τα φαγητά κατσαρόλας, αλλά εξίσου μπορούμε να βάλουμε μαζί του και το καρότο για το Β καροτένιο που κάνει καλό στο δέρμα και τα μάτια μας, και το σκόρδο που κάνει καλό στην πίεση. Αυτή την "Αγία Τριάδα" εδώ θα την βλέπουμε σε όλες τις παρασκευές.

ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

 Όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει βανίλια στα γλυκά μας, αλλά η άσπρη αυτή σκόνη δεν έχει καμιά σχέση με τη πραγματική βανίλια που είναι σκούρα καφετιά. Το άρωμα της δεν μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με κάτι άλλο στην κουζίνα μας, που να θυμίζει βανίλια, μπορούμε όμως να αντικαταστήσουμε την άσπρη τεχνητή βανίλια γενικά με ξύσμα πορτοκαλιού που είναι φυσικό αρωματικό.

Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια και τα λεμόνια με βούρτσα κάτω από τρεχούμενο νερό να φύγουν ότι χώματα και βρωμιές υπάρχουν και τα ζεματίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα.


Τα ρίχνουμε σε κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός μέσα στο φρούτο και τα σκουπίζουμε καλά.


Το ξύσμα μπορούμε να το διατηρήσουμε στην κατάψυξη και να χρησιμοποιούμε λίγο κάθε φορά στα γλυκά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου