Το κρεμμύδι το βάζουμε σε όλα τα φαγητά κατσαρόλας, αλλά εξίσου μπορούμε να βάλουμε μαζί του και το καρότο για το Β καροτένιο που κάνει καλό στο δέρμα και τα μάτια μας, και το σκόρδο που κάνει καλό στην πίεση. Αυτή την "Αγία Τριάδα" εδώ θα την βλέπουμε σε όλες τις παρασκευές.

ΣΥΚΩΤΙ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ

 


Μία μερίδα συκώτι μοσχαρίσιο τηγανιτό, είναι 130 γρ. κι έχει 298 θερμίδες

Υλικά: 350 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο (το πλένουμε και το βάζουμε στο ξύδι για ένα τέταρτο), 5 σκελίδες σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλάκι τσαγιού ρίγανη, 1 ποτήρι κρασιού κρασί (λευκό ή κόκκινο δεν έχει σημασία γιατί το χρώμα τού φαγητού είναι έτσι κι αλλιώς σκούρο και δεν επηρεάζεται). 

Σοτάρουμε το σκόρδο (προσέχουμε να μη σκουρύνει γιατί πικρίζει) και ρίχνουμε και το συκώτι και σοτάρουμε κι αυτό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη και μαγειρεύουμε μέχρι να στεγνώσουν τα υγρά που θα βγάλει το συκώτι.

Ρίχνουμε και το κρασί και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα τού φαγητού να στεγνώσει και η σπάτουλα να αφήνει κενό σημάδι στη κατσαρόλα (όπως η φωτογραφία κάτω δεξιά).

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου