Τα λαχανικά μας, αν τα τυλίξουμε με χαρτί κουζίνας και τα βάλουμε σε σακουλίτσες τροφίμων, θα διατηρηθούν μέχρι και δυο βδομάδες στη συντήρηση τού ψυγείου μας. Το χαρτί απορροφά την υγρασία και διατηρεί τα φύλλα τους φρέσκα.
Τα τυριά μας μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε άλμη. Παίρνουμε άλμη από το σουπερμάρκετ και τη βράζουμε. Μετά την περνάμε από το φίλτρο τού καφέ και την ρίχνουμε σ' ένα μπολ.Μπορούμε να βάλουμε μέσα την μυζήθρα, ή γραβιέρα, κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα που ίσως έχουν επηρεαστεί από μούχλα, όταν τα καθαρίσουμε και τα πλύνουμε καλά με νερό, διατηρούνται στην άλμη και γίνονται σαν φρέσκα τυράκια.
Τις ντομάτες που έχουν χτυπήματα, ή σκασίματα, ή είναι λίγο ξινισμένες και δεν τρώγονται ωμές σε σαλάτα, δεν τις πετάμε.
Τις πλένουμε καλά τις πολτοποιούμε στο πολυκόφτη και τις αποθηκεύουμε στην κατάψυξη.
Ένα κεσεδάκι από γιαούρτι είναι περίπου ένα φλιτζάνι τού τσαγιού ότι πρέπει για ένα φαγητό κατσαρόλας.
Βάζουμε μια ημερομηνία για να ξέρουμε πότε τις αποθηκεύσαμε και τις βάζουμε στην κατάψυξη.
Το καρπούζι που είναι σαν σφουγγάρι στη μέση, μπορούμε να το περάσουμε απ' τον αποχυμωτή. Δίνει έναν πολύ νόστιμο και γλυκό χυμό.
Τα ξερά δαμάσκηνα και τα ξερά σύκα μπορούμε να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο σε γυάλινα βάζα, τοποθετώντας ένα χαρτί κουζίνας κάτω από το καπάκι για τα τραβάει την υγρασία και να μη μουχλιάζουν.
Εγώ χρησιμοποίησα βάζα από στιγμιαίο καφέ.
Στο εμπόριο υπάρχει κατεψυγμένο σπανάκι, αλλά δεν έχει καμιά σχέση με το σπιτικό κατεψυγμένο, γιατί ίσως να το έχουν ζεματίσει και σίγουρα το έχουν στύψει αφαιρώντας έτσι όλα τα συστατικά που έχει ο χυμός του. Μπορούμε να πλύνουμε και να καταψύξουμε μόνοι μας σπανάκι, φτιάχνοντας έτοιμες συσκευασίες με τα γραμμάρια που θέλουμε. Όταν θέλουμε να τα μαγειρέψουμε, τα βγάζουμε την τελευταία στιγμή, όπως ακριβώς αναφέρουν και οι συσκευασίες τού εμπορίου. Εδώ βλέπουμε δύο συσκευασίες με 300γρ. πράσο και 400 γρ. σπανάκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου