Το κρεμμύδι το βάζουμε σε όλα τα φαγητά κατσαρόλας, αλλά εξίσου μπορούμε να βάλουμε μαζί του και το καρότο για το Β καροτένιο που κάνει καλό στο δέρμα και τα μάτια μας, και το σκόρδο που κάνει καλό στην πίεση. Αυτή την "Αγία Τριάδα" εδώ θα την βλέπουμε σε όλες τις παρασκευές.

ΠΟΠ ΚΟΡΝ

Ποπ κορν με λάδι κι αλάτι, τα 100 γρ. έχουν 440 θερμίδες, τα 27 γρ.  120 θερμίδες, τα 10 γρ. 44 θερμίδες.

Τα έτοιμα ποπ κορν έχουν συντηρητικά.


Τα υλικά για το ποπ κορν δεν είναι προκαθορισμένα. 
Αναλόγως πόσο μεγάλο σκεύος θα χρησιμοποιήσουμε βάζουμε και τα υλικά.
Τα υλικά είναι λάδι, κατά προτίμηση αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο, γιατί το ελαιόλαδο έχει βαριά μυρωδιά και σκεπάζει την γεύση τού καλαμποκιού, και ποπ κορν.
Βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα που θέλουμε, ίσα να σκεπαστεί το κάτω μέρος και ποπ κορν πάλι ίσα να σκεπαστεί το κάτω μέρος.




Βάζουμε ένα χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι από τα ποπ κορν που σκάνε και πετάγονται στο καπάκι. Με το χαρτί βγαίνουν σχεδόν στεγνά.
Είναι σαν να βάζουμε τα τηγανιτά προϊόντα μας σε χαρτί πάνω στο πιάτο.







Σκεπάζουμε με το καπάκι κι αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να μην ακούμε θόρυβο.


Βγάζουμε το καπάκι και το χαρτί. 


Βάζουμε σ' ένα μπολ με αλάτι κι ανακατεύουμε να πάει παντού.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου