Μια μερίδα εστιατορίου είναι 360 γρ. κι έχει 422 θερμίδες.
Η κόκκινη πιπεριά και το καρότο μέσα στο φαγητό, βοηθάει τον οργανισμό μας να απορροφήσει καλύτερα το σίδηρο
Υλικά για τρεις μερίδες.
100 γρ. φακές, 1 κρεμμύδι, 1 καρότο, , 1/4 κόκκινη πιπεριά ή πιπεριά Φλωρίνης, 4 σκελίδες σκόρδο,
100 γρ. φακές, 1 κρεμμύδι, 1 καρότο, , 1/4 κόκκινη πιπεριά ή πιπεριά Φλωρίνης, 4 σκελίδες σκόρδο,
1 μεγάλη ντομάτα, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, δάφνη.
Πριν ξεκινήσουμε να επεξεργαστούμε τα λαχανικά, πλένουμε καλά τις φακές και τις βάζουμε σε λίγο νεράκι να μαλακώσουν οι φλούδες τους.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ή τα αλέθουμε στο πολυκόφτη. Αλέθουμε και την ντομάτα (αν μας έχει περισσέψει ντοματοσαλάτα, αλέθουμε κι αυτή).
Κόβουμε σε φετάκια το καρότο και σε κυβάκια την πιπεριά.
Τα ρίχνουμε όλα στη κατσαρόλα (αν μας έχει περισσέψει ζουμί από φασολάδα, ή άλλο λαδερό φαγητό, το ρίχνουμε κι αυτό μέσα) και νερό (σύνολο το φαγητό πριν κλείσουμε την χύτρα 1120γρ.)
Μαγειρεύουμε σε χύτρα 15 λεπτά. Σε ανοιχτή κατσαρόλα σιγοβράζουμε για 45 λεπτά και δοκιμάζουμε, προσθέτοντας νεράκι αν χρειάζεται.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου