Το κρεμμύδι το βάζουμε σε όλα τα φαγητά κατσαρόλας, αλλά εξίσου μπορούμε να βάλουμε μαζί του και το καρότο για το Β καροτένιο που κάνει καλό στο δέρμα και τα μάτια μας, και το σκόρδο που κάνει καλό στην πίεση. Αυτή την "Αγία Τριάδα" εδώ θα την βλέπουμε σε όλες τις παρασκευές.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΙΜΑΜ

 

Μια μερίδα εστιατορίου Ιμάμ-Μπαϊλντί είναι 260 γραμ. και έχει 295 θερμίδες
Υλικά για δύο άτομα: 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα ή 2 μικρές (μπορούμε να βάλουμε και τσακώνικες μελιτζάνες, που τις ξεπικρίζουμε σε νερό, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν ξεπικρίζουν - τάμπα χάσιμο χρόνου - όμως γίνεται πιο πικάντικο το φαγητό μας), 1 μεγάλο κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 μεγάλο καρότο, 1 μεγάλη ντομάτα, ή 250 γρ. τριμμένη ντομάτα (αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμη και δεν το θέλουμε βαρύ το φαγητό μας, βάζουμε 100 γρ.) ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός.



Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο μαζί με το σκόρδο και το καρότο. Ρίχνουμε τις μελιτζάνες κι ανακατεύουμε. Με την προσθήκη τής μελιτζάνας το λάδι θα απορροφηθεί όλο, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε άλλο. Όταν μαγειρευτεί η μελιτζάνα θα το αποβάλλει μέσα στη σάλτσα.

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μαϊντανό, την ντομάτα και μισό ποτήρι νερό. 
Ανακατεύουμε και κλείνουμε την κατσαρόλα. Στην χύτρα βράζουμε 10 λεπτά. Στην ανοιχτή κατσαρόλα περίπου 45 λεπτά, δοκιμάζοντας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου