Ένα κουταλάκι τού γλυκού, βύσσινο γλυκό έχει 100 θερμίδες.
Ένα ποτήρι βυσσινάδα είναι 240 γρ. και έχει 150-170 θερμίδες.
Υλικά: 2 κιλά βύσσινα, 2 κιλά ζάχαρη, μια κουταλιά σούπας χυμός λεμονιού.
Πλένουμε καλά τα βύσσινα και βγάζουμε τα κουκούτσια, κρατώντας και το ζουμάκι που τυχόν στάξει απ' την προσπάθεια αυτή.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το ζουμάκι να πάρουν μια βράση για να βγάλουν κι άλλο ζουμάκι. Δεν βάζουμε καθόλου νερό.
Ρίχνουμε και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά καθώς εξακολουθεί ο βρασμός.
Προσωπικά, δεν ξαφρίζω τα γλυκά. Θεωρώ ότι ο αφρός που βγάζει η ζάχαρη όταν βράζει δεν είναι ο ίδιος με το κρέας, οπότε ανακατεύω συνέχεια το γλυκό, μέχρι να ενσωματωθεί ο αφρός μέσα στο σιρόπι και να γίνει γυαλιστερό.
Δοκιμάζουμε αν έδεσε το σιρόπι, όταν η σταγόνα από την κουτάλα μας είναι τόσο πυκνή ώστε να στέκεται πάνω στο νύχι μας και να μη γλιστράει. Τότε ρίχνουμε και τον χυμό τού λεμονιού, ο οποίος βοηθάει να μη ζαχαρώσει το γλυκό μας και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να πέσει ο βρασμός.
Γεμίζουμε τρία γυάλινα βάζα και κάνουμε αποστείρωση. Βάζουμε στην χύτρα ένα ποτήρι νερό και βάζουμε μέσα το σκεύος που κάνουμε τα φαγητά μας στον ατμό. Στην κλειστή χύτρα, βράζουμε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα σηκωθεί η βαλβίδα. Σε ανοιχτή κατσαρόλα βράζουμε 10 λεπτά. Αφήνουμε να πέσει ο βρασμός και να κρυώσουν τα βάζα πριν τα βγάλουμε.
Βάζουμε ετικέτες με την ημερομηνία που το φτιάξαμε και τα αποθηκεύουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου