Μια μερίδα εστιατορίου είναι 350 γραμ. όταν είναι αυγολέμονο έχει 290 θερμίδες, απλά με λεμόνι έχει 210 θερμίδες.
Υλικά για τρία άτομα: 650 γρ. νερό, 1 φλιτζανάκι τού καφέ ρύζι γλασσέ, 1 κοτόπουλο (εγώ εδώ χρησιμοποίησα μόνο φτερούγες και λαρύγγι με όλο το θώρακα. Τα υπόλοιπα κομμάτια, στήθος και μπούτια, τα έφτιαξα στο φούρνο με πατατούλες), 1 μεγάλο κρεμμύδι, 1 μεγάλο καρότο, 4 σκελίδες σκόρδο, λίγο άνιθο, αλάτι, πιπέρι.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε όλα μαζί στη χύτρα, το κοτόπουλο, το νερό, αλάτι, πιπέρι. Δεν χρησιμοποιούμε καθόλου λάδι γιατί το κοτόπουλο θα βγάλει το δικό του λίπος και μαζί με το λάδι θα γίνει πολύ βαρύ το φαγητό μας.
Αφού βράσουν όλα, σουρώνουμε το ζωμό σε άλλη κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά. Πλένουμε το ρύζι και αφού ξεκινήσει ο βρασμός το ρίχνουμε μέσα. Βράζουμε για 10 λεπτά, σβήνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα. Αφήνουμε το ρύζι στο ζωμό 30 λεπτά και δοκιμάζουμε αν έβρασε. Με τον ολιγόλεπτο βρασμό και την αναμονή, αποφεύγουμε την εξάτμιση τού ζωμού και την συμπλήρωση νερού.
Εν τω μεταξύ, ξεχωρίζουμε τα λαχανικά απ' το κοτόπουλο, τα λιώνουμε με το πιρούνι και καθαρίζουμε το ψαχνό από τα κόκαλα, κόβοντας το σε μικρά κομματάκια.
Ανακατεύουμε τα λαχανικά και το καθαρισμένο κοτόπουλο και αφού βεβαιωθήκαμε ότι έβρασε το ρύζι, τα ρίχνουμε μέσα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το λεμόνι, δοκιμάζοντας όσο ξινή την θέλουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου