Μια μερίδα εστιατορίου σουπιές είναι 130 γρ. κι έχουν 428 θερμίδες. Μια μερίδα εστιατορίου ζυμαρικά νερόβραστα σκέτα, είναι 220 γρ. κι έχουν 313 θερμίδες.
Υλικά
Σουπιά, φρέσκια ή κατεψυγμένη, το μέγεθος το καθορίζουμε αναλόγως τα άτομα.
Σημειώστε ότι οι καθαρισμένες σουπιές, τα φιλέτα ψαριού, τα κομμένα καλαμαράκια και οτιδήποτε άλλο καθαρισμένο, περιέχει συντηρητικά παρ' όλο που είναι κατεψυγμένα.
Κρεμμύδι, σκόρδο (εγώ έβαλα 6 σκελίδες)
Καρότο, κόκκινη πιπεριά
1 ξινόμηλο (προαιρετικά)
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 λεμόνι
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο
ζυμαρικά πένες
Καθαρίζουμε την σουπιά.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε λίγο ακόμα, προσθέτουμε τα κομμάτια τής σουπιάς.
Ρίχνουμε και το κρασί, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε δυο λεπτά.
Μετά σκεπάζουμε την χύτρα.
Στην χύτρα ταχύτητας, βράζουμε για 20 λεπτά.
Σε απλή κατσαρόλα, ρίχνουμε και λίγο νερό και βράζουμε, δοκιμάζοντας αν ψήθηκε.
Όταν ανοίξουμε την χύτρα, στύβουμε το λεμόνι και το ρίχνουμε ανακατεύοντας και σουρώνουμε το ζουμί και εκεί μέσα βράζουμε τις πένες.
Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Τα εντόσθια δεν τα πετάμε. Τα βράζουμε λίγο για τα αδέσποτα ζωάκια τής γειτονιάς μας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου