Το κρεμμύδι το βάζουμε σε όλα τα φαγητά κατσαρόλας, αλλά εξίσου μπορούμε να βάλουμε μαζί του και το καρότο για το Β καροτένιο που κάνει καλό στο δέρμα και τα μάτια μας, και το σκόρδο που κάνει καλό στην πίεση. Αυτή την "Αγία Τριάδα" εδώ θα την βλέπουμε σε όλες τις παρασκευές.

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ

 

Μια μερίδα γιουβαρλάκια είναι 180 γρ. κι έχει 320 θερμίδες. 

Υλικά: για 4 άτομα. 500 γρ. κιμάς βόειος άπαχος, 1 κρεμμύδι, τέσσερις σκελίδες σκόρδο, λίγος μαϊντανός, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, (αν τα κάνουμε αυγολέμονο κρατάμε τον κρόκο από 1 αυγό και ρίχνουμε στον κιμά το ασπράδι), 1 φλιτζανάκι τού καφέ ρύζι γλασέ, λεμόνι για το σερβίρισμα ή το αυγολέμονο.


Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το λεμόνι, σ' ένα μπολ.








Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ενάμιση ποτήρι νερό, λίγο αλάτι και ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα ρίχνουμε στο νερό που πρέπει να είναι ζεστό για να θωρακιστούν απ' έξω και να μη κολλήσουν μεταξύ τους.





Βράζουμε στην χύτρα για ένα τέταρτο. Στην ανοιχτή κατσαρόλα περίπου μια ώρα.
Αν το κάνουμε αυγολέμονο, βάζουμε σ' ένα μπολ τον κρόκο τού αυγού και τον χυμό ενός λεμονιού και χτυπάμε μ' ένα πιρούνι μέχρι να γίνει ένας χυλός. Ρίχνουμε λίγο ζουμάκι απ' την κατσαρόλα και χτυπάμε συνεχώς. Ρίχνουμε κι άλλο ζουμάκι λίγο-λίγο μέχρι να αραιωθεί ο χυλός. Μετά τον ρίχνουμε όλο στη κατσαρόλα και ανακινούμε καλά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου