Το κρεμμύδι το βάζουμε σε όλα τα φαγητά κατσαρόλας, αλλά εξίσου μπορούμε να βάλουμε μαζί του και το καρότο για το Β καροτένιο που κάνει καλό στο δέρμα και τα μάτια μας, και το σκόρδο που κάνει καλό στην πίεση. Αυτή την "Αγία Τριάδα" εδώ θα την βλέπουμε σε όλες τις παρασκευές.

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

 


Μια μερίδα κοτόπουλο κοκκινιστό με ζυμαρικά είναι: (130 γρ. κοτόπουλο/110 γρ. ζυμαρικά) κι έχει 530 θερμίδες.

Υλικά για ένα μεγάλο ταψί (7-8 άτομα). 1 κοτόπουλο, 500 γρ. κριθαράκι χοντρό, 1 κρεμμύδι, τέσσερις σκελίδες σκόρδο, 1 πιπεριά κόκκινη, 1 καρότο, αλάτι, πιπέρι, 2 τομάτες, 1 ποτήρι κρασί.
Σοτάρουμε τα λαχανικά και το κοτόπουλο. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, την τομάτα πολτοποιημένη στο μπλέντερ (εδώ βλέπουμε λίγη τομάτα και χυμό τομάτας που είχα στην κατάψυξη) και το κρασί.
Αν κάποιος θέλει περισσότερα λαχανικά, σοτάρουμε κρεμμύδι, σκόρδα, καρότο, αρακά και ότι άλλο θέλουμε και τα βάζουμε στο τρυπητό δοχείο τής χύτρας, πάνω από το κοτόπουλο. 
Μαγειρεύουμε στη χύτρα για 20 λεπτά, σε ανοιχτή κατσαρόλα μία ώρα και δοκιμάζουμε.

Όταν βράσουν βγάζουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και πολτοποιούμε τα λαχανικά. Τα ρίχνουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε και το κριθαράκι κι ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό και το δοκιμάζουμε στο αλάτι. Τοποθετούμε από πάνω το κοτόπουλο και το ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα, μέχρι να βράσει το κριθαράκι.

Στο παραδοσιακό γιουβέτσι, βάζουμε νερό, τομάτα και το κοτόπουλο στο ταψί και ψήνουμε κατ' ευθείαν στο φούρνο για μιάμιση ώρα και μετά προσθέτουμε νερό και το κριθαράκι, αλλά δεν θα έχουμε την πλούσια σε γεύση σάλτσα με τα λαχανικά μας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου