Ένα μπολ σπιτικό ρυζόγαλο, είναι 180 γραμμάρια και έχει 295 θερμίδες
Υλικά: 1 κιλό γάλα (θα γίνουν 11 μπολάκια των 180 γραμμαρίων), 230γρ. ρύζι (προτιμώ το γλασέ γιατί δεν γίνεται μια μάζα όπως το καρολίνα όταν βράζει), 345γρ. ζάχαρη, 5 κουταλιές τής σούπας κορνφλάουρ, 100γρ. νερό, άρωμα βανίλιας, ή ξύσμα πορτοκαλιού.
Πλένουμε πολύ καλά το ρύζι και το βράζουμε με μπόλικο νερό.
Το βράζουμε μέχρι να γίνει λαπάς και το δοκιμάζουμε. Δεν πρέπει να είναι σκληρό, αλλά να λιώνει στον ουρανίσκο.Ρίχνουμε την ζάχαρη ανακατεύοντας κι αφού λιώσει, ρίχνουμε και το γάλα και το βράζουμε μέχρι να πήξει.
Με μια κουτάλα γεμίζουμε τα μπολάκια όσο είναι ακόμα ζεστό και πασπαλίζουμε με κανέλα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου